Kommande...
Jan
16
tis
heldag Jägarexamen 2018
Jägarexamen 2018
Jan 16 heldag
http://annelundsgard.se/jagarexamen/ Dela det här:Facebook
Sortera nyheterna
Facebook
Följ oss på Facebook och få de senaste nyheterna direkt i din logg!

Fasan på höbal

Kursstart den 16 januari 2018

På Annelunds Gård är jakt & vilt naturligt! Det är vår livsstil och värdegrund, inte något vi bara gör då och då. Att vårda det vilda, lära, tänka, förvalta viltstammar och arter klokt är både intresse och ambition. Här blir vi själva en del av en större helhet och känner respekt och hänsyn att utvecklas i.

Jägarexamen ger kunskaper om djur och natur, jakt, artkännedom, etik, spår, fällor, vilthantering efter skott, eftersök, hundar, exkursioner i fält och mera. Vi lär oss hålla i och hantera olika vapentyper och ammunition. Säkerhetsfrågor, jaktlag och regelverk diskuteras. Ute i fält lär vi avståndsbedömning och avlossar vårt kanske första skott.

Kursens specialitet är arrangörens många år av egen jaktlig erfarenhet, elev-nära relationer, förståelse för nybörjarsituationen, komma igång/komma vidare-drivet, resursrik miljö, visningsmateriel, tillgänglighet och vänlighet. Självklart finns det stort utrymme för skratt och humor – det ska vara kul att träffas!

_MG_8033Jägarexamen börjar med teori (denna kurs) och mynnar ut i ett prov-avläggande med av oss inbjuden examinator som en trevlig kulmen. Efter godkänt resultat fortsätter den praktiska delen med skytte och vapenhantering på godkänd skjutbana med dess erfarna instruktörer. (avgifter för skytte är separat, liksom skjutschema) 

I gårdens trevliga miljö känner vi oss trygga att fråga och dela gemensamma tankar i en pedagogisk lärandeprocess under erfarna kursledares ansvar. Vi delar generöst våra erfarenheter, gamla som nya, och reflekterar tillsammans.

Det är viktigt att förstå de många olika intresseinriktningarna i naturrummet så att alla kan mötas i skog & mark med respekt för andra. Så gynnar vi även mänsklig mångfald.

Jakten är en stor gemenskapsfaktor mellan jägare i olika tradition/inriktningar. Här breddar vi självklart genusperspektivet på ett inkluderande sätt och har ett generöst åldersperespektiv. Att jaga ger djup kontakt med också historiens gång och vårt tidiga ursprung, där vi är nästa länk i kedjan. Spänningen är en bonus!

När allt är klart firar vi tillsammans med en festlig måltid och gläds åt varandras prestationer och kommande jägarliv!

På gården finns ett fullt utrustat slakteri där vi ger möjlighet att lära grovstyckning redan i grundkursen. Vi erbjuder även fortsättnings och påbyggnadskurser i kött & vilthantering.

Kursstart:

kl. 18.30, den 16 januari 2018

Planerad uppskrivning: Meddelas vid kursstart
Pris: 4.800:-
Anmälan & frågor: info@annelundsgard.se
Litteratur: Jägarboxen, Grundlitteratur och Jaktlagstiftning  
Beställs separat via www.svenskajagareforbundet.se
Kostnad ca 795:-
Skytte:

Påbörjas då teoretiskt prov är avklarat.

Övning och prov, omfattar ca 4 tillfällen och sker i samverkan
med behörig instruktör och skjutbana.
(Separat schema och kostnad)

 • Vi hoppas få inbjuda till fortsatt gemenskap med varandra och avser arrangera temakvällar för fortsatt lärande och som ett sätt att underhålla kunskaper och färdigheter. Dessa träffar inkluderar även tidigare elever!
 • Gemensam jakt arrangeras för gruppen och/eller tillsammans med tidigare elever, då examina, licenser, jaktkort och ansvarsförsäkring kan uppvisas. En spännande och snabb start är viktigt för att komma igång!
 • Annelunds Gård kallas också ”möjligheternas gård”. Vi hoppas att du känner av det i våra rader och att det är hjälp nog att våga ta steget och bli en av oss…

KORTKURSER                  

Fristående kurstillfällen arrangeras efter säsong och då tillräckligt antal platser finns att erbjuda. Vi eftersträvar ca 10 deltagare per kurs.

Kommande tema;

 • Viltvård
 • Foderväxter och planteringar
 • Utsättning av vilt
 • Viltobservation i fält- klövvilt och fågel
 • Styckning och tillvaratagande av vilt
 • Troféhanteringens grunder

TRIVSELKVÄLLAR

Välkommen till ”samling vid pumpen” i vår trevliga matsal! Vi välkomnar dig, din familj och några vänner till bords och  mingel där mat & dryck aviseras som tema eller på särskilt beställning. ”Gott och trevligt” är ledorden i gamla och nya vänners lag…

Kommande tema; 

 • Rökta korvar och skummig brygd
 • Viltköket, tillagning & recept. Kort föredrag och måltid
 • Chokladprovning
 • Grillkväll
 • Vin
 • Whisky