Kommande...
Jan
16
tis
heldag Jägarexamen 2018
Jägarexamen 2018
Jan 16 heldag
http://annelundsgard.se/jagarexamen/ Dela det här:Facebook
Sortera nyheterna
Facebook
Följ oss på Facebook och få de senaste nyheterna direkt i din logg!

I vår hundskola håller vi kurser för hundar och dess ägare, både i grupp och som privat träning.

Jag är certifierad hundinstruktör för valp och unghund, lydnad samt eftersök.

Anlagda dammar, perfekta för träningSedan 12 års ålder har jag tränat och arbetat med apporterande hundar, och min tränarfilosofi är kontakt, kontakt och åter kontakt. Du är flockledaren, och det är du som bestämmer, tvekar inte, utan tar besluten.

Jag går gärna tillbaka tankar om hundens ursprung som flockdjur och jämför gärna med vargen. Samarbetet i ekipaget skall bygga på förtroende, respekt och att ni ska ha kul tillsammans resten av livet.

Jag har levt med hundar i hela mitt liv, och jag älskar hundar och lever ett riktigt hundliv!

Välkommen till hundskolan!

Leonard

Kurser

Ring till Leonard för anmälan till nästa kurstillfälle på 0707-747412
Eller använd vårt kontaktformulär för anmälan.

 

Det skall börjas i tid...

Valpkurser

En valpkurs innebär ledarskapsträning och att sagt ord gäller. Målet är att ge social träning och att lägga grunden. Moment är stresshantering, följsamhet, kontakt och ordträning.
Vi träffas 6 gånger.

Unghundskurser

Mål är att bygga vidare på valpkursen, nu med lite högre krav. Moment är stresshantering, kontakt och fler kommandon. Teori ingår.
Hundarnas ålder från 5 månaders ålder, eller enligt överenskommelse.
Vi träffas 6 gånger.

Jakthundsträning

Mål att utöver god allmän jaktlydnad, träna på specifika jaktmoment.
Olika kurser hålls inriktade på apportering.
Vi träffas vid 6 kurstillfällen.

Viltspårkurs och eftersökskurs

Över!Vi träffas då vid 8 tillfällen och tränar i olika biotoper. I denna kurs ingår även lydnadsträning och teori som vi gör medan spåren ”ligger till sig”. Vill du redan nu boka en prova-på-timme i viltspår är du välkommen att höra av dig.

Nybörjarapportering

Här lägger vi grunderna för hunden i apportering. Stadga, passivitet och lydnad är a och o för en god apportör.
Vi träffas vid 6 tillfällen.

Fortsättningskurs

När grundstenarna är lagda vidareutvecklar vi i denna kurs individerna.
Vi träffas vid 6 tillfällen.

Kurs Walk up / Rough Shooting

Detta är en kurs där vi inriktar oss på apporteringsarbetet när vi går på linje i en Walk up eller på en roughshooting. Vi jobbar på hur vi lättast får in vårt skadeskjutna vilt när det väl har börjat springa iväg från oss. Vi jobbar i tuffare terräng och terräng där vi har mycket vittring, Kursen vänder sig till retrievers och spanielhundar. Mål med kursen: Vid kursslut ska eleverna kunna föra sin hund med ett helt sällskap på minst 6 personer på en walk up/roughshooting,  lära sig hålla en linje,  säkerhet  mm. Hunden skall kunna ta längre ”runners”, löpor, markeringar och dirigeringar.
Vi träffas vid 6 kurstillfällen med max 6 ekipage. Kursen vänder sig till dig som har en hund där grunderna sitter.

Privatkurser

Gå en privatkurs för Leonard i lydnad, apportering, viltspår eller jaktträning. Du får en hel lektion för dig själv med mig, där jag går igenom precis det du vill träna med din hund. Jag tittar på dig som hundförare och hunden som individ och ger er de bästa vägledningarna som passar ert ekipage. Kontakta mig för tidsbokning.

 

Avancerad apportering

Avancerad apportering

Här går jag in och finjusterar förare till de jaktliga situationer som kan uppstå. Detta gör jag genom att skapa jakt relaterade situationer där vi använder oss av olika underlag och hinder som vatten, land och tätväxt terräng. För dig som kräver det lilla extra i din hunds apportering, är detta kursen du ska välja. Den kurs är både för jakt och för prov.

Varje kurs består av mindre grupper på upptill 4 personer.
Vi träffas vid 6 tillfällen.

Linjetag

 

 

 

 

 

Hundinternat

Vi tränar upp din hund till en fullfjädrad jakthund! Vi åtar oss uppdrag för apporterande, stötande och stående fågelhundar. Vi tar oss an allt från valpar till äldre hundar. Att träna upp en jakthund kräver att man har en bra relation, hund och människa emellan. Därför inackorderas hundarna i vårt hus, så att vi kan skapa en så bra relation till hundarna som möjligt.
Går du i funderingar att köpa jakthund men hinner inte med grundträningen, ring Leonard och avtala tid för rådgivning och tidsbokning.

Anläggningen

På Annelunds Gård finner du den perfekta träningsmiljön för dig och din hund. Anläggningen är till för att efterlikna de naturliga förhållanden vid jakt, men ändå med alla faciliteter i närheten.
Anläggningen kan du boka antingen som privatperson, eller som större sällskap, klubb eller förening. Vill ni passa på att förgylla en träning i trevlig miljö med god mat, finns det möjlighet att beställa mat när ni bokar anläggningen.